Analyser

Lider du av olika symptom som inte kan förklaras? Smärta? Trötthet? Med mera.... Det kan vara en läckande tarm:
Läckande tarm (Intestinal autointoxikation=självförgiftning från tarmarna)LGS=Leaky Gut SyndromeTarmen har två uppgifter, dels att ta upp näring ur maten och att upprätthålla en barriär gentemot ämnen och mikroorganismer vi inte vill ha i blodbanan. För att klara detta upprätthåller tarmen en tät barriär mot utsidan och flertalet av kroppens immunceller i tarmslemhinnan finns där och fångar upp ämnen både från tarmens ut och insida och är redo för att sätta igång kroppens försvar av celler och antikroppar ifall något obehörigt tagit sig in genom tarmbarriären. 70-80% av immunförsvaret är kopplat till tarmen. När tarmen mår bra tar den upp näring och skickar ut det vi inte har någon nytta av via avföringen. I tarmen finns en mängd bakterier som ska hålla sig på rätt sida om tarmbarriären. Skulle bakterier leta sig ut i blodet kan det leda till ett flertal konsekvenser. Tarmbarriären påverkas av flera olika faktorer från både kost och livsstil.  Om tarmen läcker oönskade ämnen genom den otäta tarmslemhinnan och vidare ut i kroppen kan det bland annat leda till att tarmen blir irriterad och inflammerad.

Sammanfattningsvis: Från den tid du stoppar maten in i munnen och den kommer ut via avföringen separerar tarmväggen det du äter från resten av kroppen. Matsmältningssystemet bryter ner maten och låter få små molekyler som vitaminer, mineraler, enkla sockerarter och aminosyror absorberas och ledas in i blodomloppet. När mag-tarmkanalen barriäreffekt blir för genomsläpplig kan innehåll som allergener och toxiner passera till kroppen. Utrymmena mellan cellerna i tarmen blir alltför stort och genomsläppligt och de läcker.


På forskar språk kallas läckande tarm för intestinal permeability och är kopplad till en mängd kroniska och inflammatoriska sjukdomar. Vid en läckande tarm kan stora molekyler komma ut i blodet och till immunförsvaret som ligger i tarmens mukosan. Ute i kroppen kommer immunförsvaret att börja attackera molekylerna. Stora mat molekyler, toxiner från bakterier och proteiner kan stimulera immunförsvaret. Immunförsvaret är kroppens normala reaktion på inkräktare som virus eller bakterier men en läckande tarm kan leda till en överaktiv immunrespons som orsakar inflammation och sjukdom.

Enligt forskaren Alessio Fassano kan denna förlust av barriärfunktion vara det första steget att utveckla autoimmuna sjukdomar. Gemensam för detta är att kroppens eget immunförsvar attackerar kroppsegen vävnad. Skolmedicinen har länge avfärdat läckande tarm men flera kliniska studier har kunnat visa en stark koppling till autoimmuna sjukdomar och att det finns samband med flera kroniska hälsotillstånd.En inflammerad tarmvägg kan leda till en mängd sjukdomar som övervikt, diabetes, depression och andra inflammatoriska sjukdomar. Symptomen kan skilja sig kraftigt från person till person och alla uppvisar inte symptom.

Enligt forskning kan läckande tarm leda till sjukdomar som fibromyalgi (inlagring av peptider som sitter i vägen för muskelns funktion), ledvärk, psoriasis, reumatism, utslag/hudproblem (peptider sätter sig i huden och orsakar inflammation på grund av att vita blodkroppar ansamlas och skickar ut immunologt alarm i kroppen) ALS, MS, Alzheimers, Schizofreni och ADHD (då peptiderna sätter sig i vägen för signalsubstanserna och orsakar felaktiga eller uteblivande signaler med mera) orsaka näringsbrister, födoämnesallergier, buksmärtor och uppblåsthet, hudutslag, förvirring och minnesförlust, lupus, kronisk trötthet, Sjögrens syndrom, Vitiligo, Crohns sjukdom, Ulcerös colit, diabetes, med mera.


Orsak

När tarmens slemhinna är irriterad på grund av felaktig kost, för lite utsöndring av bikarbonat, långvarig stress med kortisolpåslag uppkommer små hål av irritation/inflammation. När lackande tarm uppkommer går polypeptider ut i blodet och orsakar antal symptom och sjukdomar. Blodet känner inte till polypeptiderna eftersom de inte är nedbrutna till näringsämnen som kan tas upp till näring i blodet. Blodet skickar över dessa till levern för att rensa blodbanan. Men levern kan inte bryta ner det på grund av för lite enzymer och skickar vidare för inlagring i fettet, i muskulaturen och i värsta fall i hjärnan.

Kan vara en allvarlig följd av kronisk stress. Från hypotalamus frisätts signalsubstanser (CRF) när vi blir stressade. CRF orsakar bland annat frisättning av kortisol från binjurarna genom att det bidrar till frisättning av ACTH. Dessa peptider har också effekter på tarmen. Permeabiliteten av slemhinnan ökar samtidigt som tarmrörelser minskar och tarmen blir mer smärtkänslig (får tarmen att läcka och tarmrörelserna att minska). Stress öppnar upp tarmbarriären (magproblem när man stressar för mycket).

Antibiotika då det leder till en överväxt av onormal flora i magtarmkanalen som bakterier, parasiter, Candida och svamp.

Alkohol och koffein.

Kostfaktorer med högt intag av raffinerade kolhydrater.


Antiinflammatoriska läkemedel.

Födoämnesallergier.


Behandlingsmetoder:

Kost; Att minska på exempelvis vitt bröd, socker och alkohol. Att öka kost med bra fibrer för tarmen.

Motion/avslappning: Yoga, QiGong, meditation, promenader, avslappningsövningar och träning för att förhindra stress, minska kortisolpåslag och öka endorfiner istället.

Örter: Aloe Vera är läkande, inflammationshämmande, virus, bakterie och svamphämmande. Normaliserar pH i tarm och ger lactobakterier i tarm med mera. Pau Dárco

Akupunktur:

LINDAS ALTERNATIVA

HÄLSOCENTER FÖR DIG OCH DITT DJUR


 

 

 

 

 

Linda Kerbosch +46723287447

Copyright @ All Rights Reserved